
- Жимс, хүнсний ногоог хангалттай хэмжээгээр хэрэглэх
- Цагаан гурилан бүтээгдэхүүнээс илүүтэйгээр бор, бүхэл үрийн гурилан бүтээгдэхүүн сонгож хэрэглэх
- Аль болох сайн өөх тос хэрэглэх. Ургамлын тос, оливын тос, бага зэргийн шар тос г.м
- Тос, элсэн чихэр, давсны агууламж өндөртэй хоол хүнс, уух зүйлсийн хэрэглээгээ хязгаарлах
- Идэж буй хоолныхоо хэмжээг хэтрүүлэхгүй байх
- Махыг зохистой хэмжээгээр хэрэглэх. Шинээр нь шөлтэй хоол идэх тусмаа сайн
- Халуун бүлээн шингэн сайн уух
- Д аминдэм хангалттай авах
- Дэлгүүрээс хоол хүнс худалдан авахдаа аюулгүй байдлаа хангах
- Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг сайтар дагаж мөрдөх