Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

5

ТӨВ: “Үдийн хоол” хөтөлбөрийг хэрэгжүүлэх стандартад нийцсэн гал тогоотой боллоо

5

СҮХБААТАР: Цэцэрлэг, сургуулиуд сүү уух цэгтэй болжээ

8

ДАРХАН-УУЛ: Гарал үүсэл тодорхойгүй, шошгын мэдээлэл шаардлага хангаагүй зэрэг зөрчлүүд илэрч байна

34

Монгол Шимко буюу шимийн коктейль уламжлалыг орчин үетэй хослуулан дотоодын шингэн хүнсний зах зээлд нэвтэрч байна

18

Б.Лхагважав: Компаниудын дансыг хаах нь тухайн бизнес эрхлэгчийг “Сөнө, дампуур” гэсэнтэй агаар нэг байна

25

“Монголын жижиг, дунд үйлдвэрлэл үйлчилгээний холбоо”-ны “БАЯЛАГ БҮТЭЭГЧ” шинэ жилийн баярын цэнгүүн боллоо

20

Хүнс болоод хөнгөн аж үйлдвэрийн салбарт олон жил ажиллаж, улс эх орныхоо хөгжилд хувь нэмрээ оруулсан 60 гаруй эрхмийг алдаршууллаа

21

Ерөнхийлөгчийн зөвлөх Ч.Даваабаяр “Сүүн зайрмаг” ХХК-ийн шинэ жилийн арга хэмжээнд оролцон мэндчилгээ дэвшүүллээ

14

Цагаан тос нь өвлийн хамгийн шим тэжээлтэй хүнс

14

ХОВД: Хаврын улирлын махны нөөц бүрдүүлэхэд анхаарч байна
ах

421

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Ухнаагийн Хүрэлсүх “Хүнсний хувьсгал” үндэсний хөдөлгөөнийг санаачлан эхлүүлж, 116 үндэсний үйлдвэр дээр өөрийн биеэр очиж ажиллажээ

229

“Япон–Монголын Сасакава тэтгэлэгт хөтөлбөр”-т тэнцсэн эхний ээлжийн оюутнуудтай уулзалт хийлээ

178

Дэлхийн 100 гаруй оронд кофе нийлүүлдэг БНИУ-ын “Kimbo” кофены үйлдвэртэй танилцлаа

149

“Хүнсний хувьсгал” мэргэжлийн холбооны удирдах зөвлөлийн гишүүдийн X хуралдаан боллоо

44

Ерөнхий сайд Г.Занданшатар: “Монгол өрх бүр хүнс үйлдвэрлэгч-Монгол Улс хүнс экспортлогч” байх нь үндэсний аюулгүй байдлын баталгаа юм

41

Монголын хоол үйлдвэрлэлийн салбарын шилдгүүд тодорлоо

34

Монгол Шимко буюу шимийн коктейль уламжлалыг орчин үетэй хослуулан дотоодын шингэн хүнсний зах зээлд нэвтэрч байна

27

Итали улсын улаан буудайн пастагаар алдартай “Voiello” үйлдвэртэй танилцлаа

25

“Монголын жижиг, дунд үйлдвэрлэл үйлчилгээний холбоо”-ны “БАЯЛАГ БҮТЭЭГЧ” шинэ жилийн баярын цэнгүүн боллоо

24

Үндэсний үйлдвэрлэгчид Итали улсын “Fattorie Garofalo” сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэртэй танилцлаа

21

Ерөнхийлөгчийн зөвлөх Ч.Даваабаяр “Сүүн зайрмаг” ХХК-ийн шинэ жилийн арга хэмжээнд оролцон мэндчилгээ дэвшүүллээ

20

Хүнс болоод хөнгөн аж үйлдвэрийн салбарт олон жил ажиллаж, улс эх орныхоо хөгжилд хувь нэмрээ оруулсан 60 гаруй эрхмийг алдаршууллаа
ах

Д.БАТЧУЛУУН: МАЛ ЭМНЭЛГИЙН САЛБАРТ ЗАЛУУ БОЛОВСОН ХҮЧИН ДУТМАГ БАЙНА

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч У.Хүрэлсүхийн санаачилсан “Хүнсний хангамж, аюулгүй байдал” үндэсний хөдөлгөөн орон даяар амжилттай хэрэгжиж эхэлсэн. Тус хөдөлгөөний хүрээнд УИХ-аас баталсан 5 бүлэг, 49 заалт, 116 арга хэмжээнээс бүрдэх 36-р тогтоолын бодлого, арга хэмжээний хөтөлбөр танилцуулан Ерөнхийлөгчийн Үйлдвэр, үйлчилгээний бодлого хариуцсан зөвлөх Ч.Даваабаяр хамтран хэрэгжүүлэх байгууллагуудтай уулзалт хийж байна. Энэ хүрээнд өнөөдөр /2022.08.23/ Мал эмнэлгийн ерөнхий газрын дарга Д.Батчулуунтай уулзлаа.

Уулзалтад Мал эмнэлгийн Ерөнхий газрыг төлөөлөн:

  • МЭЕГ-ын Санхүү, хөрөнгө оруулалтын газрын дарга Л.Гандолгор
  • МЭЕГ-ын Санхүү, хөрөнгө оруулалтын газрын төсвийн ахлах мэргэжилтэн С.Мягмаржав
  • МЭЕГ-ын Мал амьтны эрүүл мэндийн баталгаажуулалтынгазрын дарга Б.Батсүх

Хүнсний төсөл хөтөлбөр хариуцсан албыг төлөөлөн:

  • ХХААХҮЯ-ны Бодлого төлөвлөлтийн газрын ахлах мэргэжилтэн А.Амаржаргал
  • Хүнсний төсөл, хөтөлбөр хариуцсан албаны референт О.Дамдиндулам
  • Хүнсний төсөл, хөтөлбөр хариуцсан албаны хэвлэлийн ажилтан Б.Урантуяа нар оролцлоо

“Хүнсний хангамж, аюулгүй байдал” үндэсний хөдөлгөөнийг хэрэгжүүлэх хүрээнд Мал эмнэлгийн ерөнхий газар нийт 12 төрлийн ажил хийхээр төлөвлөжээ. Үүний тулд тус салбарын боловсон хүчинг сайжруулах, мал эмнэлгийн тогтолцоонд өөрчлөлт оруулах, төсөв хөрөнгө нэмэгдүүлэх шаардлагатай байна. Тухайлбал Малын эмч нарын 62 хувь нь 50-аас дээш насны хүмүүс байдаг бөгөөд шинэ боловсон хүчингүүд мэргэжлээрээ ажиллах дургүй байдаг. МЭЕГ-ын хийсэн судалгаагаар боловсон хүчний хүрэлцээ, чадавхид нөлөөлж буй 5 хүчин зүйлсийг ил болгожээ.

  1. Шинэ залуу малын эмч нар хөдөө орон нутагт ажиллаж амьдрахад шаардлагатай нийгмийн хангамж, дэмжлэг хангалтгүй
  2. Нэг малын эмчид ногдох ачаалал хэт өндөр, хөдөлмөрийн нөхцөл хүнд
  3. Мал эмнэлгийн үйлчилгээний үнэлгээ хэт хямд байгаа нь ашигтай ажиллах боломжийг хаадаг
  4. Хэт өндөр шаардлага бүхий дүрэм, журам, стандартууд болон төрийн байгууллагын дарамт шахалт нь үйл ажиллагаа хэвийн явуулах эсвэл шинээр эхлэхэд саад болдог
  5. Боловсрол олгох байгууллагын удирдлага зохион байгуулалтын алдаатай үйл ажиллагаанаас шалтгаалж төгсөгчид нийгмийн эрэлт хэрэгцээнд хүрэлцэхгүй байх зэрэг шалтгаанууд нөлөөлжээ.

Монгол улс хүнсний аюулгүй байдлаа хангахын тулд малыг гоц халдварт өвчнөөс эрүүл, тайван байдлыг баталгаажуулах ажлыг нэн тэргүүнд гүйцэтгэх ёстой. Үүний тулд вакцины хүйтэн хэлхээний сүлжээг бий болгохыг Мал эмнэлгийн ерөнхий газраас зөвлөж байна. Мөн Мал эмнэлгийн нэгдсэн систем буюу цахим үйлчилгээг нэвтрүүлж эхэлсэн нь махны экспортыг нэмэгдүүлэхэд чухал нөлөө үзүүлнэ. Өөрөөр хэлбэл хэрэглээнд нэвтэрч буй мах, махан бүтээгдэхүүний шат дамжлаг бүр тус нэгдсэн системд ил тод байрших юм.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
Д.БАТЧУЛУУН: МАЛ ЭМНЭЛГИЙН САЛБАРТ ЗАЛУУ БОЛОВСОН ХҮЧИН ДУТМАГ БАЙНА
Хэл солих
Мэдээлэл хайх