Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой
ах
ах

Эрүүл хооллолтын үндсэн зарчим

Тохирсон хэмжээтэй : Шаардлагатай шим тэжээлийг тохирсон хэмжээгээр хангах, дутагдлаас сэргийлэх, хэтрэлт үүсгэхгүйгээр эрүүл мэндийг дэмжих.

Тэнцвэртэй : Шимт хэрэглээ болон энергийн эх үүсвэр (үүнд, өөх тос, нүүрс ус, уураг)-ийг эрүүл жин, өсөлт, хөгжлийг дэмжих, өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх зорилгоор зохистой хэмжээгээр хэрэглэх.

Зохистой : Эрүүл мэндэд сөрөг нөлөө үзүүлэх хоол, хүнс, тэжээл болон бусад бодисуудын хэрэглээг хязгаарлах.

Олон төрлийн : Шим тэжээлээр баялаг олон төрлийн хоол хүнсийг хүнсний бүлгүүдийн дотор болон хооронд нь хэрэглэх, шим тэжээлийн хангалттай байдлыг дэмжих, эрүүл мэндийг дэмжих бусад бодисуудыг хэрэглээнд оруулах.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
Subscribe
Notify of
2000
0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments