
АНУ, Их Британи зэрэг өндөр орлоготой орнуудад өндөр боловсруулсан хүнс (UPF)-ийн хэрэглээ эрт нас баралтын эрсдэлийг нэмэгдүүлж байгааг олон улсын судалгаа харуулжээ. Их Британи улсад жилд 17,781 хүн UPF хэрэглээнээс үүдэн нас барж байна. Энэ төрлийн хүнс нь өөх тос, давс, чихэр ихтэйгээс гадна хортой нэмэлтүүдийг агуулдаг тул хорт хавдар, зүрх судасны өвчин үүсэх эрсдэлтэй. Судалгааны баг засгийн газраас хүнсний маркетингийн зохицуулалтыг чангатгах, сургуульд зориулсан хоолны бодлогыг шинэчлэх, UPF бүтээгдэхүүнд татвар ногдуулах зэрэг арга хэмжээ авахыг зөвлөжээ.