Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой
ах
ах

Ургамлын гаралтай уураг их хэмжээний тэжээллэг бодис болон амин хүчлүүд агуулдаг

Маханд их хэмжээний тэжээллэг бодис байдаг гэдгийг бид мэднэ. Хэрвээ махыг өдөр бүр идвэл бүх амин хүчил болон А, B5, B6, B7, В12, K амин дэмүүдийг авах боломжтой. Харин мэргэжилтнүүд үзэхдээ их хэмжээний уураг хэрэглэхэд бөөр, элэг өвддөг гэжээ. Учир нь уургийн задрал нь маш хортой бөгөөд энэхүү хорыг мэдээж элэг, бөөр гадагшлуулдаг аж. Хэдий чинээ их уураг байна, төдий чинээ их хорт бодис ялгарна.

Тиймээс амьтны гаралтай уургийг ургамлын гаралтай уургаар сольсон нь зүгээр. Зарим ургамлын гаралтай бүтээгдэхүүн (шош, киноа, гурвалжин будаа, буурцаг) нь эрүүл мэндэд шаардлагатай бүх амин хүчил болон амин дэмийг агуулдаг. Гэхдээ ганцхан шош идээд хэрэгтэй амин дэмээ авч чадахгүй учир хоолныхоо цэсийг өөрчлөх хэрэгтэй.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
Subscribe
Notify of
2000
0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments