Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

7,069

Завхан аймагт бэлчээрийн 34 хувь нь нөөцтэй байна

5,360

Өвөл, хаврын бэлчээрийн даац нутгийн 80.1 орчим хувьд хүрэлцээтэй

17,583

Урьдчилсан байдлаар 1613 га талбайн ургац алдах судалгаа гарчээ

5,239

Булган аймагт хадлангийн талбайн гарц муу байна

16,033

Өмчийн хэлбэр харгалзахгүй 67 сургууль, 69 цэцэрлэгийн хоол үйлдвэрлэлд хяналт шалгалт хийж байна

17,210

Бэлчээрийн даац 16 хувиар сэргэжээ

16,983

УВС: Нэг кг хонины мах дунджаар 14 мянган төгрөгийн үнэтэй байна

18,562

 Ногоо тарих төсөлд 20 өрхийг хамрууллаа

16,061

Тариаланчид үр тарианы талбайн түүхийн дэвтэр хөтөлнө

6,016

Завхан аймагт малын тэжээл, үр тарианы тариалалт нэмэгджээ
ах

19,000

“Дэлхийн бизнес эрхлэгч эмэгтэйчүүдийн чуулга уулзалт” эхэллээ

18,562

 Ногоо тарих төсөлд 20 өрхийг хамрууллаа

18,368

Ж.Энхбаяр: Монгол Улс энэ жил дотооддоо тариалсан улаанбуудайгаар гурилынхаа хэрэгцээг бүрэн хангана

17,937

“Монгол-Хятадын V экспо” Хөх хотод зохион байгуулагдаж байна

17,583

Урьдчилсан байдлаар 1613 га талбайн ургац алдах судалгаа гарчээ

17,369

“Монгол-Хятадын V экспо”-д манай улсын 350 гаруй аж ахуйн нэгж, байгууллага оролцож байна

17,210

Бэлчээрийн даац 16 хувиар сэргэжээ

16,983

УВС: Нэг кг хонины мах дунджаар 14 мянган төгрөгийн үнэтэй байна

16,712

“Урам зориг өгөх, нөлөөлөл үзүүлэх, хөрөнгө оруулалт хийх” гэсэн уриа нь бидний хамтын зорилго, үүрэг, хариуцлагыг тод илэрхийлж байна

16,309

Ургац хураалт эхэллээ

16,185

“Монгол оронд тохиромжтой цагаан будаа тариалах туршилт” амжилттай хэрэгжиж байна

16,061

Тариаланчид үр тарианы талбайн түүхийн дэвтэр хөтөлнө
ах

Буфет хоол идэхдээ анхаарах ёстой зүйлс

Зуны улирал айлчлан ирж байгаа үед хүмүүс өвөл, хаврын туршид алдагдсан эрч хүчээ сэргээхийн тулд бүх зүйл бэлэн амралтын газар, зочид буудалд амрах хүсэлтэй байдаг билээ. Гэвч энэ нь тийм ч зөв сонголт биш болохыг аяллын мэргэжилтнүүд хэлж байна. Яагаад гэвэл?…

1. Урдчилан бэлтгэсэн хоол буюу Буфет хоолны сул тал

Урдчилан бэлтгэсэн хоол буюу Буфет хоолны сул тал

Аяллын мэргэжилтнүүдийн хэлж байгаагаар хамгийн тансаг зочид буудлын хоолонд ч та аяллаар явж байх үедээ хордлогод орох магадлалтай гэнэ. Үүний үндсэн шалтгаан нь та юу идэж байгаагаа төдийлөн анзаарахгүй байгаад оршино.

Хүнсний бүтээгдэхүүнээс гадна буфет хоолонд хэрэглэдэг нийтийн гал тогооны хэрэгсэл нь таны эрүүл мэндэд хор учруулах эрсдэлтэй. Учир нь тухайн гал тогооны хэрэгслийг хүн бүр барих бөгөөд олон хүн барьсан зүйлээс та хэд дахин өсөх нянгийн халдвар авах магадлалтай. Үүнээс гадна халуун орчин, муу агааржуулалт, хувь хүний хувийн ариун цэврийн хангалтгүй байдал зэрэг нь таныг хоолны хордлогод оруулна.

2. Тэгвэл ямар төрлийн хоолыг нь анхаарч идэх вэ?

Тэгвэл ямар төрлийн хоолыг нь анхаарч идэх вэ?

  • Урьдчилж хэрчсэн жимс, ногооны салат – мэдээж, энэ нь эрүүл хоол мэт харагдаж байгаа ч хэрвээ эдгээр бүтээгдэхүүнийг асуудалтай усанд угаасан бол гэдэсний савханцар болон бусад төрлийн нянгийн эх үүсвэр болох магадлалтай.
  • Агшаасан будаа болон гоймон – тухайн бүтээгдэхүүн өрөөний температурт удаан хугацааны туршид байсан бол бактери хуримтлагдах таатай нөхцөлийг бүрдүүлнэ.
  • Хүйтэн мах болон зөөлөн бяслаг -хэрвээ эдгээр бүтээгдэхүүн нь халуун өрөөнд байгаа бол сальмонелла болон листериагийн халдвараар өвдөх магадлал өндөр.
  • “Халуун” сүмс – хэрвээ халуун хадгалдаг савны даралт нь байх ёстой хэмжээнээсээ хэдэн градусаар л буувал нян бактери асар хурдтайгаар нэмэгдэнэ.
  • Кремтэй амттан – хэдийгээр харахад аюулгүй мэт байх ч энэ төрлийн бүтээгдэхүүн халуун үед хэдхэн цагийн дотор л муудна.

3. Шинэ болон шууд хийж өгөх хоол сонго

Шинэ болон шууд хийж өгөх хоол сонго

Аялал гэдэг аз жаргалтай дурсамжийг бүтээхэд зориулагдсан зүйл болохоос биш эмийн сангийн талаар дурсамж биш юм. Тиймээс хэчнээн “бүх зүйл багтсан” гэх аялал таны анхаарлыг татаж байсан ч болгоомжтой байхад илүүдэхгүй. Заримдаа амттай бялууг тойрч өнгөрсөн нь таны аялалд ээлтэй байх болно.

Тэгвэл юу идэх юм бэ гэж үү?

Хариулт нь маш энгийн. Аль болох шинээр бэлтгэсэн бүтээгдэхүүнийг идэхийг эрмэлз. Үүнээс гадна буфет хоолондоо бусдаас эрт орж байгаарай. Энэ тохиолдолд та шинэхэн хоолноос идэх боломжтой болно.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
Буфет хоол идэхдээ анхаарах ёстой зүйлс
Хэл солих
Мэдээлэл хайх