Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

5,399

НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагаас Хүнсний аюулгүй байдлын эрсдэлийн мэдээлэл харилцааны сургалт зохиоэ байгуулж байна

11,208

“Монгол оронд тохиромжтой үхрийн аж ахуйн дэвшилтэт загвар нэвтрүүлэх” төсөл нээлтээ хийлээ

3

Монгол Улсад хиймэл оюуны технологийг хөгжүүлэх, тус чиглэлээр төрийн албаныхныг чадваржуулах нь маш чухал

10

Аймгийн аварга шалгаруулах тэмцээнд 11 сумын 75 тогооч оролцлоо

5

Төрөлжсөн ногоо, ургамлын гаралтай хүчит хүнсний эрэлт ихэсч байна

8

Хөнгөлөлтэй зээл олгосноор 256 ажлын байрыг бий болгожээ

1

Төл бойжилт 95.1 хувьтай байна

9

Сүүний фермийг хөгжүүлэхээр 5 ААН хөнгөлөлттэй зээлд хамрагдахаар болжээ

12

Өвөлжөөний хөл бууцанд ногоон тэжээл тариалах талаар сургалт явууллаа

10,322

PEF (Pulse Electric Field) технологиор хүнсний боловсруулалт шинэ үе рүү орж байна
ах

17,760

Бэлчээрийн фотомониторингийн үр дүнг сайжруулах дадлага сургалт боллоо

17,657

Мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний экспорт, импортыг нэмэгдүүлэн, хамтарч ажиллана

17,460

Тариаланч М.Туул 300 м.кв талбайд хүлэмжийн аж ахуй эрхэлж, нарийн ногоо тариалж байна

17,313

Хөдөлмөр зуслангаар дамжуулан хүүхдийг ахуйн амьдралд бэлтгэж байна

17,191

Монгол, Узбекистан хоёр улсын Хөдөө аж ахуйн яамд хамтын ажиллагааны баримт бичигт гарын үсэг зурлаа

17,172

2050 он гэхэд үр тариа, ногоо, махны үйлдвэрлэлийг 50% нэмэгдүүлэх хэрэгтэй

17,171

Хоёр улсын худалдааны эргэлтийг 100 сая ам.долларт хүргэхэд хөдөө аж ахуй хамгийн боломжит салбар гэв

16,961

Шавж, мөөгөнцрөөр талх бүтээжээ

16,959

Уул уурхайн бус, нөхөн сэргээгдэх арвин баялгаар үндэсний брэнд бүтээж буй “Грийн групп”

16,640

Нийт нутгийн 48,7 хувьд зуншлага сайн байна

16,577

Төрийн албан хаагчдад зориулсан “Төрийн удирдлагын системийн тоон шилжилт” сургалт амжилттай зохион байгуулагдлаа

16,488

Орон нутагт махны үнэ буурчээ
ах

Монголын мөөгчид нэг том бүл болж зөвлөлдлөө

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Ухнаагийн Хүрэлсүхийн санаачилсан “ХҮНСНИЙ ХУВЬСГАЛ”-ын дор Монголын мөөгний салбарын эрдэмтэд, судлаачид, үйлдвэрлэгчид, бодлого тодорхойлогч төр засгийн төлөөлөл бүхий оролцогчдын зөвлөгөөн “МӨӨГ – ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖ, АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ” сэдвээр /2023.03.13/ Шинжлэх Ухааны Академийн Их Чуулгын танхимд зохион байгуулагдлаа.

Манай улсын мөөгний хэрэглээний 1-3%-ийг дотоодын үйлдвэрлэгчид хангадаг гэсэн судалгаа бий. Мөөгний үйлдвэрлэлийг зөв бодлоготой, шинжлэх ухааны үндэслэлтэй, кластер технологиор хөгжүүлснээр ургацын гарц нэмэгдэж, импортын бүтээгдэхүүнийг орлох бүтээгдэхүүн дотоодоосоо хангах боломж бүрдэнэ. Иймд Монголын мөөг үйлдвэрлэгчид мөөг үйлдвэрлэх технологи хөгжүүлэлт, сайжруулалт, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх, мөөгний судалгаа, технологи хөгжүүлэлтийн чиглэлд хамтран ажиллахаар нэгдлээ.

Зөвлөгөөнд УИХ-ын дэд дарга О.Баатарцогт, ЕТГ-ын Хүнсний төсөл, хөтөлбөр хариуцсан албаны Референт А.Амаржаргал, ШУА-ийн Ерөнхийлөгч С.Одонтуяа, Академич Ч.Рэгдэл, ШУА болон ХААИС-ийн эрдэмтэн докторууд, мөөг үйлдвэрлэгч баялаг бүтээгчид хуран чуулж, салбарын ололт амжилт, тулгамдаж байгаа асуудал, цаашид хийх ажлаа хэлэлцээ.

Зөвлөгөөнийг Монгол Улсын Шинжлэх Ухааны Академи, Монгол Улсын Хүнс, хөдөө аж ахуйн сургууль, Монголын Мөөг судлаач, сонирхогчдын нэгдсэн нийгэмлэг хамтран зохион байгуулав.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
2000
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments