БНХАУ-д Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн экспортлох үеийн ариун цэвэр, эрүүл ахуйн ерөнхий шаардлага, холбогдох дүрэм, журмын талаар 120 гаруй хүнс үйлдвэрлэгчдэд сургалт орлоо.
Энэхүү сургалтад БНХАУ-ын Хүнсний үйлдвэрт түгээмэл хэрэгжүүлэх ариун цэвэр, эрүүл ахуйн дүрэм, Ундны усны стандарт, Мал, амьтан, тахиа шувуу төхөөрөх, боловсруулах эрүүл ахуйн дүрэм, Боловсруулсан мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуйн дүрэм, Сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн зохистой дадал, Халааж ариутгасан сүүний стандартуудын танилцуулга хийгдсэн юм.
Мөн сургалтаар Импортын хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгч гадаадын аж ахуйн нэгжүүдийг бүртгэх БНХАУ-ын Гаалийн ерөнхий газрын захиргааны журам 248, БНХАУ-ын Гаалийн ерөнхий газарт хүсэлт гаргах аргачлалыг танилцуулж, дотоодын үйлдвэрлэгчдийн асуултад хариуллаа.
Тус сургалтыг ХХААХҮЯ, Монгол Улсаас БНХАУ-д суугаа Элчин сайдын яам, БНХАУ-ын Гаалийн ерөнхий газар, Монголын хүнсчдийн нэгдсэн холбоо хамтран зохион байгуулсан байна.