Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

5

№135 I Хүнсний хувьсгал- “Зөвлөлдөх уулзалт-Баялаг бүтээгчдийн дуу хоолой”

11

Ховд: Экспортод гаргах махны шинжилгээг орон нутагт хийж эхэллээ

16

Эдийн засаг дахь төрийн оролцоог бууруулж, хувийн хэвшлийн бизнес тэлэх орон зайг нэмэгдүүлнэ

141

“Хамтын хүчээр-Чанартай хүнс, баталгаат ирээдүйн төлөө” уриан дор Дэлхийн Хүнсний Өдрийг тэмдэглэлээ

7

№ 134 | Хүнсний хувьсгал- 21 аймгийн дуу хоолой

14

Булган: Намрын ногоон өдрүүдээр 370 сая орчим төгрөгийн борлуулалт хийжээ

9

Говь-Алтай: Хүлэмжийн аж ахуйн үр шимийг хүртэж эхэллээ

8

Архангай: Өндөр-Улаан сумын саальчид сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулахдаа хуванцар савыг бүрэн халжээ

14

Булган: Малчдын түвшинд хадланг 171 хувиар давуулан биелүүлжээ

22

Орхон сумын төмс, хүнсний ногооны 20 орчим хувийг дангаараа хангадаг
ах

141

“Хамтын хүчээр-Чанартай хүнс, баталгаат ирээдүйн төлөө” уриан дор Дэлхийн Хүнсний Өдрийг тэмдэглэлээ

105

“Жүр Үр” ХХК-ийн шинэ үйлдвэрийн нээлт өнөөдөр /2025.09.26/ болно

42

Үндэсний манлай үйлдвэрлэгч “Жүр үр” компани шинэ үйлдвэрийн байраа ашиглалтад орууллаа

22

Орхон сумын төмс, хүнсний ногооны 20 орчим хувийг дангаараа хангадаг

16

Эдийн засаг дахь төрийн оролцоог бууруулж, хувийн хэвшлийн бизнес тэлэх орон зайг нэмэгдүүлнэ

14

Булган: Малчдын түвшинд хадланг 171 хувиар давуулан биелүүлжээ

14

Булган: Намрын ногоон өдрүүдээр 370 сая орчим төгрөгийн борлуулалт хийжээ

13

ХОВД: Эр хонь 270-300 мянган төгрөгийн үнэтэй байна

12

№ 133 | Хүнсний хувьсгал- Үйлдвэрлэлээс эхэлсэн хувьсгал

11

Завхан: Ноос махны ашиг шим жигд тэнцүү сартуул үүлдрийн хонийг үржүүлж байна

11

Ховд: Экспортод гаргах махны шинжилгээг орон нутагт хийж эхэллээ

9

Говь-Алтай: Хүлэмжийн аж ахуйн үр шимийг хүртэж эхэллээ
ах

HACCP стандартын сургалт зохион байгуулагдлаа

Хүнсний хангамж, аюулгүй байдал үндэсний хөдөлгөөний хүрээнд гол нэрийн 19 нэр төрлийн бүтээгдэхүүнээр дотоодын хэрэгцээгээ бүрэн хангаж, хүнс экспортлогч улс болоход дотоодын аж ахуй нэгжүүд олон улсын стандартуудыг нэвтрүүлж, хэрэгжүүлэх нь чухал юм.

Энэ ажлын хүрээнд “Хүнсний хувьсгал” ТББ нь Нazard analysis critical control point /HACCP/  буюу “Эгзэгтэй цэгийн аюултай байдлыг хянах тогтолцоо”-ны сургалтыг “Ворлд стандарт консалтинг” ХХК-тай хамтран зохион байгууллаа. Уг сургалтад хүнс үйлдвэрлэлийн чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулдаг аж ахуйн нэгжүүдийн удирдах түвшний ажилтнууд 3 модуль сургалтанд хамрагдаж хүнсний аюулгүй байдлын HACCP тогтолцооны дотоод аудитор боллоо.

Эгзэгтэй цэгийн аюултай байдлыг хянах тогтолцоо нь бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн түүхий эд бэлтгэн нийлүүлэлтээс эхлэн үйлдвэрлэх, түгээх, хадгалах, хэрэглэгчид хүрэх бүхий л үе шатанд бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлын талаарх дүрэм журмыг баримтлан, нарийн хяналт шалгалтын дор эрүүл, баталгаатай хүнс үйлдвэрлэх нөхцөлийг бүрдүүлдэг. Энэ нь олон улсад хүнсний аюулгүй байдлын баталгаа хэмээн хүлээн зөвшөөрөгддөг тогтолцоо юм.

НАССР тогтолцоог хэрэгжүүлснээр дараах ач холбогдолтой

  • Үйлдвэрлэж байгаа хүнсний бүтээгдэхүүний шат дамжлага бүрд аюулгүй найдвартай байдал нь дээшилнэ.
  • Хүнсний бүтээгдэхүүний үр ашиггүй зардал багасах, их хэмжээний үйлдвэрлэлийн гологдол, үл тохирол гарахаас сэргийлж чадна.
  • Олон улсын зах зээлд гарах боломж нээгдэнэ.
  • Ажилтан өөрийн үүргээ гүйцэтгэхэд ойлгомжтой болно.
  • Бүтээгдэхүүний аюулгүй байдал нь баталгаатай гэдэгт итгэлтэй болж сонголт хийхэд хялбар болно.

“Хүнсний хувьсгал” ТББ-аас Олон улсын стандартын сургалтуудыг хүнс, хөдөө аж ахуй чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулдаг аж ахуйн нэгжүүдэд үе шаттайгаар зохион байгуулж байна.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
1 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
2025-04-09 12:13

Сайн байна уу энэ сургалтыг байгууллагатаа оруулах гэсэн юм.Бидэнтэй 89088200 утсаар холбогдоно уу

Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
HACCP стандартын сургалт зохион байгуулагдлаа
Хэл солих
Мэдээлэл хайх