Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам, Боловсролын ерөнхий газар хамтран “Шим тэжээлийн боловсрол” нөлөөллийн аяныг хэрэгжүүлж байна. Аяны хүрээнд хоёр өдрийн сургалт зохион байгуулж, сургалтад нийслэл болон Сэлэнгэ, Увс аймгийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээ хариуцсан мэргэжилтэн, хоол зүйч, тогооч, эмч зэрэг 126 албан хаагч хамрагдсан байна.
• Нэгж байгууллагын хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээг оновчтой, зөв төлөвлөхөд Хоол зүйч хамгийн чухал үүрэгтэй тул бүх байгууллага Хоол зүйчтэй болох,
• Хүүхдийг бага наснаас нь олон төрлийн хүнс хэрэглэж сургах, дадал хэвшил эзэмшүүлэхэд анги, бүлгийн багш, Хоол зүйчээр дамжуулан шим тэжээлийн боловсрол олгох үйл ажиллагааг хэрэгжүүлэх,
• Шим тэжээлийн тэнцвэртэй цэсээр үйлчлэхэд зайлшгүй хоолны төсвийг нэмэгдүүлэх,
• Ерөнхий боловсролын сургуулийн дунд, ахлах ангийн сурагчид өсөлт хөгжлийн идэвхтэй үе явагдаж байгаа тул хоолны үйлчилгээнд хамруулах,
• Сүү цагаан идээ, жимс, навчит ногооны хэрэглээ хангалтгүй байгаа нь хүүхдийн эрүүл мэндэд сөргөөр нөлөөлөх хандлагатай байна. Энэ асуудлыг боловсролын байгууллага, эцэг эх, асран хамгаалагчийн оролцоотой шийдвэрлэх,
• Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээг жигд тогтвортой, үр дүнтэй зохион байгуулахад байгууллага бүхэлдээ нэгдсэн ойлголттой байх нь чухал тул багш болон нягтлан, удирдлагуудад хоол, шим тэжээлийн талаарх сургалтыг өргөн хүрээнд зохион байгуулах шаардлагатай гэж үзлээ.