Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

5

Ч.Даваабаяр: Төр, хувийн хэвшлийн түншлэлээр “Хүнсний хувьсгал” хөдөлгөөнийг үр дүнтэй хэрэгжүүлж байна

92

ЕТГ-ын Хүнсний төсөл, хөтөлбөрийн албаны даргаар О.Нямсүрэн томилогдлоо

16

Ч.Даваабаяр: “Хүнсний хувьсгал” үндэсний хөдөлгөөн улс үндэстэн даяар амжилттай хэрэгжиж байна

9

№135 I Хүнсний хувьсгал- “Зөвлөлдөх уулзалт-Баялаг бүтээгчдийн дуу хоолой”

15

Ховд: Экспортод гаргах махны шинжилгээг орон нутагт хийж эхэллээ

17

Эдийн засаг дахь төрийн оролцоог бууруулж, хувийн хэвшлийн бизнес тэлэх орон зайг нэмэгдүүлнэ

145

“Хамтын хүчээр-Чанартай хүнс, баталгаат ирээдүйн төлөө” уриан дор Дэлхийн Хүнсний Өдрийг тэмдэглэлээ

10

№ 134 | Хүнсний хувьсгал- 21 аймгийн дуу хоолой

16

Булган: Намрын ногоон өдрүүдээр 370 сая орчим төгрөгийн борлуулалт хийжээ

11

Говь-Алтай: Хүлэмжийн аж ахуйн үр шимийг хүртэж эхэллээ
ах

145

“Хамтын хүчээр-Чанартай хүнс, баталгаат ирээдүйн төлөө” уриан дор Дэлхийн Хүнсний Өдрийг тэмдэглэлээ

107

“Жүр Үр” ХХК-ийн шинэ үйлдвэрийн нээлт өнөөдөр /2025.09.26/ болно

92

ЕТГ-ын Хүнсний төсөл, хөтөлбөрийн албаны даргаар О.Нямсүрэн томилогдлоо

44

Үндэсний манлай үйлдвэрлэгч “Жүр үр” компани шинэ үйлдвэрийн байраа ашиглалтад орууллаа

22

Орхон сумын төмс, хүнсний ногооны 20 орчим хувийг дангаараа хангадаг

17

Эдийн засаг дахь төрийн оролцоог бууруулж, хувийн хэвшлийн бизнес тэлэх орон зайг нэмэгдүүлнэ

16

Булган: Намрын ногоон өдрүүдээр 370 сая орчим төгрөгийн борлуулалт хийжээ

16

Ч.Даваабаяр: “Хүнсний хувьсгал” үндэсний хөдөлгөөн улс үндэстэн даяар амжилттай хэрэгжиж байна

15

Ховд: Экспортод гаргах махны шинжилгээг орон нутагт хийж эхэллээ

14

ХОВД: Эр хонь 270-300 мянган төгрөгийн үнэтэй байна

14

Булган: Малчдын түвшинд хадланг 171 хувиар давуулан биелүүлжээ

11

Говь-Алтай: Хүлэмжийн аж ахуйн үр шимийг хүртэж эхэллээ
ах

Хоолны хордлого үүсгэдэг нэг ширхэг бичил биет 12 цагт 68 тэрбум болж үрждэг

Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төвөөс дараах найман зөвлөмжийг гаргажээ.

Үүнд:

1. Ханиад томуу нь амьсгалын замаар түргэн халдварлах магадлал өндөр байдаг.

2. Хоол идэхийн өмнө гараа сайтар угааж, спиртэн суурьтай гар ариутгагчийг түлхүү хэрэглээрэй.

3. Зууш, салат бэлтгэхийн өмнө гараа сайтар угаах, махны модон дээрээ зууш, салат бэлтгэхээс зайлсхийх,

4. Тасалгааны хэмд ходоод гэдэсний хямрал, хоолны хордлого үүсгэдэг 1 ширхэг бичил биет 20 минут тутамд 2 болж хуваагддаг байна. Тэгвэл энэ нь 4 цагт 4096 ширхэг, 8 цагт 17 сая, 12 цагт 68 тэрбум болж үржинэ гэсэн үг. Иймээс салат, зууш, хоолыг бэлэн болгосноос хойш тасалгааны хэмд 2 цагаас илүү хугацаанд хадгалахаас зайлсхийж, заавал хөргөгчинд хадгалаарай.

5. Даралт ихсэхээс сэргийлээрэй. Хэрвээ тогтмол эм уудаг бол эмээ цагт нь ууж, архи согтууруулах ундаа хэтрүүлэн хэрэглэхээс татгалзана уу.

6. Ханиаж, найтаахдаа нэг удаагийн салфетка хэрэглэх, эсвэл шууны дотор тал руу ханиаж хэвшээрэй.

7. Урьдчилан сэргийлэх зорилгоор хүүхдийн хамар, хоолой, залгиурыг сода, царвангийн уусмалаар зайлаарай.

Хордлогын үед илрэх шинж тэмдэг:

  • Суулгах,
  • Дотор муу­хай­рах,
  • Бөөлжих,
  • Гэдэс баз­лах,
  • Халуурах толгой өвдөх,
  • Яд­рах,
  • Өтгөн цус, цусны судал, залхагтай гарах,
  • Ам цангах, гар хөл , үе мөчөөр өвдөх гэх мэт шинж тэмдэг тус тус илэрдэг аж.

Хоолны хордлогын үед илрэх шинж тэмдэг, хордлогыг үүсгэж буй нянгын төрөл зүйл, бохирдлын хэмжээнээс хамааран харилцан адилгүй байдаг. Хэрэв хордлогын шинж тэмдэг илэрсэн тохиолдолд эмч,эмнэлгийн байгууллагад яаралтай хандахыг зөвлөж байна.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
Хоолны хордлого үүсгэдэг нэг ширхэг бичил биет 12 цагт 68 тэрбум болж үрждэг
Хэл солих
Мэдээлэл хайх