Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

5,399

НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагаас Хүнсний аюулгүй байдлын эрсдэлийн мэдээлэл харилцааны сургалт зохиоэ байгуулж байна

11,208

“Монгол оронд тохиромжтой үхрийн аж ахуйн дэвшилтэт загвар нэвтрүүлэх” төсөл нээлтээ хийлээ

3

Монгол Улсад хиймэл оюуны технологийг хөгжүүлэх, тус чиглэлээр төрийн албаныхныг чадваржуулах нь маш чухал

10

Аймгийн аварга шалгаруулах тэмцээнд 11 сумын 75 тогооч оролцлоо

5

Төрөлжсөн ногоо, ургамлын гаралтай хүчит хүнсний эрэлт ихэсч байна

8

Хөнгөлөлтэй зээл олгосноор 256 ажлын байрыг бий болгожээ

1

Төл бойжилт 95.1 хувьтай байна

9

Сүүний фермийг хөгжүүлэхээр 5 ААН хөнгөлөлттэй зээлд хамрагдахаар болжээ

12

Өвөлжөөний хөл бууцанд ногоон тэжээл тариалах талаар сургалт явууллаа

10,322

PEF (Pulse Electric Field) технологиор хүнсний боловсруулалт шинэ үе рүү орж байна
ах

17,760

Бэлчээрийн фотомониторингийн үр дүнг сайжруулах дадлага сургалт боллоо

17,657

Мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний экспорт, импортыг нэмэгдүүлэн, хамтарч ажиллана

17,460

Тариаланч М.Туул 300 м.кв талбайд хүлэмжийн аж ахуй эрхэлж, нарийн ногоо тариалж байна

17,313

Хөдөлмөр зуслангаар дамжуулан хүүхдийг ахуйн амьдралд бэлтгэж байна

17,191

Монгол, Узбекистан хоёр улсын Хөдөө аж ахуйн яамд хамтын ажиллагааны баримт бичигт гарын үсэг зурлаа

17,172

2050 он гэхэд үр тариа, ногоо, махны үйлдвэрлэлийг 50% нэмэгдүүлэх хэрэгтэй

17,171

Хоёр улсын худалдааны эргэлтийг 100 сая ам.долларт хүргэхэд хөдөө аж ахуй хамгийн боломжит салбар гэв

16,970

Уул уурхайн бус, нөхөн сэргээгдэх арвин баялгаар үндэсний брэнд бүтээж буй “Грийн групп”

16,961

Шавж, мөөгөнцрөөр талх бүтээжээ

16,640

Нийт нутгийн 48,7 хувьд зуншлага сайн байна

16,577

Төрийн албан хаагчдад зориулсан “Төрийн удирдлагын системийн тоон шилжилт” сургалт амжилттай зохион байгуулагдлаа

16,488

Орон нутагт махны үнэ буурчээ
ах

Дараах хүнсний бүтээгдэхүүн хүнсний харшлын 90 хувийг үүсгэдэг

Хүнсний харшил үүсгэгч бодис нь ихэвчлэн хоол хүнс, тэдгээрийн уламжлалд агуулагддаг уураг бөгөөд хүний ​​дархлааны хариу урвал хэвийн бус байдаг. Дэлхий даяар хүнсний харшлын тархалт нэмэгдэж байгаа гэж үзэж байна. Бага насны хүүхдүүдэд хамгийн түгээмэл тохиолддог харшил үүсгэгч бодис бол сүү, өндөг юм.

Хүнсний харшил нь хоол хүнсэнд агуулагдах тодорхой уургийн эсрэг бие махбодын дархлаа тогтолцооны хэвийн бус хариу урвалын үр дүнд үүсдэг.

Илрэх шинж тэмдэг:

  • Арьсан дээр тууралт гарах
  • Ам, хоолой загатнах
  • Амьсгал давчдах
  • Хамар, уруул, хэл эсвэл биеийн аль нэг хэсэг хавагнах
  • Амьсгал богиносох

Сүүний харшил: Хэрэв та сүүний харшилтай бол арьс бэржийх, бөөлжих зэрэг урвалууд илэрч болох бөгөөд сэргийлэх цорын ганц зам гэвэл сүү, сүүн бүтээгдэхүүнээс хатуу зайлсхийх хэрэгтэй.

Өндөгний харшил: Ялангуяа өндөгний цагаанаас үүдэлтэй харшил нь илүү тохиолдоно. Хүүхдэд насанд хүрэгчдээс олон тохиолддог бөгөөд хүнд, хөнгөн байдлаар урвал явагддаг.

Улаан буудайн харшил: Хэрэв та улаан буудайн харшилтай бол ходоод гэдэс хямрах, арьсан дээр тууралт үүсэх, хамрын нусгай, амьсгалын багтрааны шинж тэмдэг илрэх ба үүнээс сэргийлэх цорын ганц зам нь гурил, гурилан бүтээгдэхүүнээс зайлсхийх явдал юм.

Газрын самрын харшил: Ийм харшилтай хүнд тун бага хэмжээний газрын самар агуулсан хоол хүнс хэрэглэхэд харшлын урвал үүсдэг. Тийм учраас хэрэглэгчид хоол хүнсний бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа савлалтын шошго дээр газрын самар агуулсан эсэхийг заавал хянах хэрэгтэй. Урьдчилан сэргийлэхийн тулд газрын самар агуулсан бүтээгдэхүүнээс зайлсхийх нь чухал.

Загасны харшил: Эмч таныг яг ямар төрлийн загаснаас харшилтайг тодорхойлсон бол та тэр төрлийн загасыг хоолны цэсээсээ хасах хэрэгтэй. Загасны харшилтай хүмүүс бүх төрлийн загаснаас зайлсхийх шаардлагагүй.

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
Дараах хүнсний бүтээгдэхүүн хүнсний харшлын 90 хувийг үүсгэдэг
Хэл солих
Мэдээлэл хайх