
АНУ-ын Хүнс, эмийн удирдлагын газар (FDA) жимс жимсгэнэ бүтээгдэхүүнийг норовирус болон A вирусын халдварын эрсдэлтэй гэж үзэж, импортын жимс жимсгэнэ үйлдвэрлэгчдэд ариун цэврийн стандартыг сайжруулахыг зөвлөж байна. Энэхүү халдвар нь ажилчдын бохир гараар жимс жимсгэнийг боловсруулах үед үүсдэг бөгөөд Мексик, Перу зэрэг орноос ирсэн жимс жимсгэнэ бүтээгдэхүүнүүдэд халдварын эрсдэлтэй гэж үзэж байна. Хэрэглэгчдэд жимс жимсгэнэ бүтээгдэхүүнийг сайтар угааж, боломжтой бол дотоодын эх үүсвэрээс худалдан авахыг зөвлөж байна.