
Энэтхэгийн Нагапур дахь Төв цитрус судалгааны хүрээлэн (ICAR-CCRI) цитрус жимсний хаягдлыг ашиглан шинэ бүтээгдэхүүнүүдийг боловсруулжээ. Тэд цитрус хальснаас гаргаж авсан витамин С агуулсан эрч хүчний ундаа, мармелад, гомми, цитрус нунтаг, биологийн задралд ордог сав баглаа боодол зэрэг бүтээгдэхүүнийг үйлдвэрлэж, жижиг дунд үйлдвэрүүдэд шилжүүлэн өгчээ. Эдгээр инноваци нь хөдөө орон нутгийн ажлын байр бий болгох, хог хаягдлыг бууруулах, цитрус үйлдвэрлэлийн эдийн засгийг бэхжүүлэх зорилготой юм