
АНУ-ын Нью-Йорк мужийн хөдөө орон нутагт хүнсний хог хаягдлыг эргэлтэд оруулах олон санаачлагууд хэрэгжиж байна. Жишээлбэл, Spare Food Co. компани илүүдэл ногоог эргэлтэд оруулан шинэ бүтээгдэхүүнүүдийг үйлдвэрлэж, Miller’s Thumb Bakery талхнаас үлдсэн бүтээгдэхүүнийг амьтны хоол болон хиам болгон ашиглаж байна. Return Brewing компани Black Seed Bagels компанитай хамтран илүүдэл багелуудаас пиво үйлдвэрлэж, Purdy’s Farmer and the Fish ресторан 75%-иас дээш ногоогоо газар дээрээсээ ургуулан, Fishkill Farms илүүдэл бүтээгдэхүүнийг дарс, жимсний чанамал болон бордоо болгон ашиглаж байна.