
Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллага (ДЭМБ) 2025 оны зургадугаар сарын 2-4-нд хүнсний аюулгүй байдалтай холбоотой “Health Talks” арга хэмжээг зохион байгуулж байна. Энэхүү арга хэмжээнд хүнсний аюулгүй байдал, түүний хүн амын эрүүл мэндэд үзүүлэх нөлөөллийн талаар дэлхий дахины эрдэмтэд, мэргэжилтнүүд хэлэлцэж байна.
Арга хэмжээнд хэлэлцэж буй гол сэдвүүд
- Шинжлэх ухаан ба хүнсний аюулгүй байдал: Шинжлэх ухааны судалгаа, технологийн дэвшил нь хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад хэрхэн нөлөөлж байгааг хэлэлцэж байна.
- Олон улсын хамтын ажиллагаа: Хүнсний аюулгүй байдлын асуудалд улс орнуудын хоорондын хамтын ажиллагаа, мэдээлэл солилцоо хэрхэн сайжруулах талаар санал солилцож байна.
- Хэрэглэгчийн оролцоо: Хэрэглэгчдийг аюулгүй хүнс сонгох, хадгалах, хэрэглээний талаар мэдээлэлтэй байх талаар сургалт, мэдээллийн кампанит ажлуудыг хэрхэн зохион байгуулах талаар хэлэлцэж байна.
- Технологийн шийдлүүд: Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах шинэ технологиуд, тухайлбал хүнсний хяналтын системүүд, мэдээллийн технологийн хэрэгслүүдийг хэрхэн ашиглах талаар мэдээлэл солилцож байна.