
Дэлхийн усны хямрал нь ирэх 25 жилийн хугацаанд дэлхийн хүнсний үйлдвэрлэлийн талыг эрсдэлд оруулж болзошгүй гэж НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага (FAO) мэдээлжээ. Усны нөөцийн хомсдол нь тариалангийн талбайн багасалт, ургацын бууралт зэрэг хүнсний аюулгүй байдалд шууд нөлөөлж байна.
Уур амьсгалын өөрчлөлт, усны менежментийн дутагдал, газар тариалангийн өсөн нэмэгдэж буй усны хэрэглээ зэрэг нь усны нөөцийг эрчимтэй шавхаж байгаа нь хүнсний аюулгүй байдалд шууд заналхийлж байна.