Хөрс, хүнс, хүн гурав хүйн холбоотой

29

Монгол Шимко буюу шимийн коктейль уламжлалыг орчин үетэй хослуулан дотоодын шингэн хүнсний зах зээлд нэвтэрч байна

18

Б.Лхагважав: Компаниудын дансыг хаах нь тухайн бизнес эрхлэгчийг “Сөнө, дампуур” гэсэнтэй агаар нэг байна

24

“Монголын жижиг, дунд үйлдвэрлэл үйлчилгээний холбоо”-ны “БАЯЛАГ БҮТЭЭГЧ” шинэ жилийн баярын цэнгүүн боллоо

20

Хүнс болоод хөнгөн аж үйлдвэрийн салбарт олон жил ажиллаж, улс эх орныхоо хөгжилд хувь нэмрээ оруулсан 60 гаруй эрхмийг алдаршууллаа

21

Ерөнхийлөгчийн зөвлөх Ч.Даваабаяр “Сүүн зайрмаг” ХХК-ийн шинэ жилийн арга хэмжээнд оролцон мэндчилгээ дэвшүүллээ

14

Цагаан тос нь өвлийн хамгийн шим тэжээлтэй хүнс

14

ХОВД: Хаврын улирлын махны нөөц бүрдүүлэхэд анхаарч байна

228

“Япон–Монголын Сасакава тэтгэлэгт хөтөлбөр”-т тэнцсэн эхний ээлжийн оюутнуудтай уулзалт хийлээ

44

Ерөнхий сайд Г.Занданшатар: “Монгол өрх бүр хүнс үйлдвэрлэгч-Монгол Улс хүнс экспортлогч” байх нь үндэсний аюулгүй байдлын баталгаа юм

147

“Хүнсний хувьсгал” мэргэжлийн холбооны удирдах зөвлөлийн гишүүдийн X хуралдаан боллоо
ах

415

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Ухнаагийн Хүрэлсүх “Хүнсний хувьсгал” үндэсний хөдөлгөөнийг санаачлан эхлүүлж, 116 үндэсний үйлдвэр дээр өөрийн биеэр очиж ажиллажээ

228

“Япон–Монголын Сасакава тэтгэлэгт хөтөлбөр”-т тэнцсэн эхний ээлжийн оюутнуудтай уулзалт хийлээ

177

Дэлхийн 100 гаруй оронд кофе нийлүүлдэг БНИУ-ын “Kimbo” кофены үйлдвэртэй танилцлаа

147

“Хүнсний хувьсгал” мэргэжлийн холбооны удирдах зөвлөлийн гишүүдийн X хуралдаан боллоо

44

Ерөнхий сайд Г.Занданшатар: “Монгол өрх бүр хүнс үйлдвэрлэгч-Монгол Улс хүнс экспортлогч” байх нь үндэсний аюулгүй байдлын баталгаа юм

41

Монголын хоол үйлдвэрлэлийн салбарын шилдгүүд тодорлоо

29

Монгол Шимко буюу шимийн коктейль уламжлалыг орчин үетэй хослуулан дотоодын шингэн хүнсний зах зээлд нэвтэрч байна

27

Итали улсын улаан буудайн пастагаар алдартай “Voiello” үйлдвэртэй танилцлаа

24

Үндэсний үйлдвэрлэгчид Итали улсын “Fattorie Garofalo” сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэртэй танилцлаа

24

“Монголын жижиг, дунд үйлдвэрлэл үйлчилгээний холбоо”-ны “БАЯЛАГ БҮТЭЭГЧ” шинэ жилийн баярын цэнгүүн боллоо

21

Ерөнхийлөгчийн зөвлөх Ч.Даваабаяр “Сүүн зайрмаг” ХХК-ийн шинэ жилийн арга хэмжээнд оролцон мэндчилгээ дэвшүүллээ

20

Хүнс болоод хөнгөн аж үйлдвэрийн салбарт олон жил ажиллаж, улс эх орныхоо хөгжилд хувь нэмрээ оруулсан 60 гаруй эрхмийг алдаршууллаа
ах

“ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫГ ХАНГАХ” ДЭМБ-ААС ГАРГАСАН 5 ТҮЛХҮҮР ЗӨВЛӨМЖ

“ХООЛНЫ ХОРДЛОГОТ ХАЛДВАРААС СЭРГИЙЛЭХ”, “ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫГ ХАНГАХ” ДЭМБ-ААС ГАРГАСАН 5 ТҮЛХҮҮР ЗӨВЛӨМЖ

Нийт ард иргэддээ хоолны хордлогот халдвараас сэрэмжлүүлж ДЭМБ-аас гаргасан 5 түлхүүр зөвлөмжийг өгч байна. Үүнд:

ТҮЛХҮҮР 1

Цэвэр байх нь бичил биетнүүд өсч үржин, тархахаас урьдчилан сэргийлнэ.

  • Гараа хоол бэлтгэх, идэхийн өмнө, бие зассаны дараа тогтмол угаах
  • Хоол бэлтгэхэд хэрэглэгдсэн сав суулга, бүх зүйлийг угаах
  • Гал тогоонд шавьж, шимэгч бусад амьтан орохоос урьдчилан сэргийлэх
  • Суулгалт болон бусад өвчний шинж тэмдэг илэрсэн хүнийг гал тогоонд ойр байлгахгүй байх
  • Ахуйн цэвэрлэгээний материалыг хоол бэлтгэдэг орчноос хол байлгах

ТҮЛХҮҮР 2

Болсон түүхий бүтээгдэхүүнийг тусад нь байлгах нь бичил биетнүүд дамжихаас сэргийлнэ.

  • Түүхий мах, далайн гаралтай хүнсний зүйлийг чанаж, болгосон хүнсний зүйлсээс тусад нь хадгалах
  • Махны модыг бусад хүнс бэлтгэдэг тавиураас тусад нь байлгах
  • Түүхий хүнсний зүйлийг бэлтгэх багаж, хэрэгслийг хэрэглэхийн өмнө ба дараа нь угааж, цэвэрлэж хэвших
  • Ундны ус бохирдохоос сэргийлэх

ТҮЛХҮҮР 3

Хоол хүнсийг гүйцэд болгоход бичил биетнүүд идэвхгүйждэг.

  • Хоол, хүнсийг чанаж, 15 минутаас багагүй хугацаагаар буцалган, гүйцэд болгон хэрэглэх

ТҮЛХҮҮР 4

Хоол хүнсийг зохих хэмд хадгалах нь бичил биетэн өсч, үржихээс сэргийлнэ.

  • Болгосон хоолыг удаалгүй идэх ба тасалгааны температурт 2 цагаас илүү хадгалахгүй байх

ТҮЛХҮҮР 5

Ундны цэвэр ус, хүнсний аюулгүй түүхий эдийг сонгох нь бохирдлоос сэргийлнэ.

  • Ундны цэвэр ус хэрэглэх
  • Усыг буцалгаж хэрэглэх
  • Хүнсний ногоог угааж, чанаж хэрэглэх
  • Жимсийг угааж, хальсалж хэрэглэх
  • Ус авах, хадгалах, хадгалсан ус түгээхдээ савыг цэвэр байлгах

Эдгээр 5 түлхүүр зөвлөмжийг иргэн та амьдралдаа хэвшүүлснээр хоолны хордлогот халдвараас өөрийгөө болон гэр бүлээ хамгаалж чадна

Хуваалцах
Сэтгэгдэл
0 Сэтгэгдэл
Шинэ
Хуучин Шилдэг
Inline Feedbacks
View all comments
Нууцлалын бодлого
  1. Бид хэрэглэгчдээс ямар нэгэн мэдээллийг цуглуулдаггүй.
  2. Бид хэрэглэгчийн IP хаягийг зөвхөн сэтгэгдэл хэсэгт харуулахын тулд ашигладаг.
  3. Хэрэв таньд хэрэглэгчийн хувийн мэдээлэл цуглуулах болон устгахтай холбоотой хүсэлт, гомдол байвал support@hunsniihuvisgal.mn -руу хандаарай.
  4. Бид хэрэглэгчийн байршлын мэдээллийг хянадаггүй бөгөөд цаашид ч хянахгүй.
  5. Бид гуравдагч талд танд бүтээгдэхүүн/үйлчилгээгээ сурталчлах боломжийг олгох зорилгоор тэдэнтэй ямар нэгэн мэдээллийг хуваалцдаггүй.
  6. Бид COOKIE-г хандалт хязгаарлах зорилго буюу санал асуулгын үед нэг хэрэглэгчээс нэг санал авах зорилгоор ашигладаг болно.
  7. Манай нууцлалын бодлоготой холбоотой аливаа асуулт, сэтгэгдэл, хүсэлтийг support@hunsniihuvisgal.mn мэйл хаягт ирүүлнэ үү.
Үйлчилгээний нөхцөл
  1. Ерөнхий зүйл
    1. Хүнсний хувьсгал ТББ нь сайтын агуулга, үйлчилгээний бүтэц, хэлбэр загвар зэрэгт хүссэн үедээ, хүссэн өөрчлөлт шинэчлэлтээ хийх эрхтэй.
    2. Хүнсний хувьсгал ТББ нь үйлчилгээний нөхцөлд хүссэн үедээ өөрчлөлт хийх бүрэн эрхтэй. Хийгдсэн өөрчлөлтүүд нь сайтад нийтлэгдсэн мөчөөс хүчин төгөлдөр үйлчилнэ. Хэрэглэгч нь нөхцөлд орсон өөрчлөлтийг нийтлэгдсэнээс хойш хэрэглэвэл хүлээн зөвшөөрсөнд тооцогдоно.
  2. Оюуны өмчлөл
    1. Сайтад нийтлэгдсэн текст, дуу авиа, график зураг, лого, фото, видео болон бусад бүх контентуудын оюуны өмчлөл нь Монгол Улсын холбогдох хууль тогтоомжийн дагуу баталгаажсан болно.
    2. Сайтын аливаа контентыг хэрэглэгч нь зөвхөн хувийн хэрэгцээндээ ашиглах эрхтэй. Хүнсний хувьсгал ТББ-ын зөвшөөрөлгүйгээр контентыг хувилж тараах, нийтлэх, арилжааны зорилгоор ашиглахыг хориглоно.
    3. Хэрэглэгч нь сайтын аливаа контентыг хуулж, татаж авснаар өмчлөх эрх шилжихгүй гэдгийг анхааруулж байна.
  3. Гуравдагч этгээдийн контент
    1. Сайт нь гэрээний үндсэн дээр гуравдагч мэдээллийн эх үүсвэрийн контентыг нийтэлнэ.
    2. Тэдгээр контент нь тус тусын зохиогч, өмчлөгчтэй байх ба сайт нь гэрээний нөхцөлөөс гадуур эзэмших эрхгүй.
    3. Гуравдагч этгээдийн контентод туссан санаа, үзэл бодол, үнэн зөв байдал, байр суурийн өмнөөс сайт нь хариуцлага хүлээхгүй. Хэрэглэгч нь эдгээр контентын үнэн зөв байдал, байр суурь зэрэгт хувийн үнэлэлт дүгнэлтээ өгөх үүрэгтэй.
  4. Шинэчлэл
    1. Энэхүү үйлчилгээний нөхцөл нь 2023 оны 07 дугаар сарын 1-нд шинэчлэгдсэн болно.
QR код
“ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫГ ХАНГАХ” ДЭМБ-ААС ГАРГАСАН 5 ТҮЛХҮҮР ЗӨВЛӨМЖ
Хэл солих
Мэдээлэл хайх