Оросын холбооны улсын хоол зүйчид
Оросын холбооны улсын ард иргэд өвлийн улирлын туршид хэрэглэх бөөрөлзгөнө, жимс болон хүнсний ногоогоо хөлдөөж нөөцөлдөг. Гэвч, эмч, хоол зүйч Марияат Махинагийн хэлснээр зарим хүнсний бүтээгдэхүүнийг 0 хэмд хадгалах нь түүний шим тэжээлийг байхгүй болгодог гэжээ.
Тэрээр хэлэхдээ зарим хүнсийг хөргөгчид хадгалах нь найрлага өөрчлөгдөх шалтгаан болдог гэв. Ногоон ногоо нь витаминаар баялгаас гадна хоргүйжүүлэх үйлчилгээтэй. Ногоон ногоо болон ургамлыг хөлдөөхийг төдийлөн зөв зүйтэй гэж үздэггүй байна. Усаар баялаг ногоог хөлдөөж буцаад гэсгээж хэрэглэх нь шим тэжээлд сөргөөр нөлөөлдөг байна. Хөлдөөсний дараа хлорофилл нь устаж, витамин болон антиоксидант нь алдагддаг. Зөвхөн эслэг нь үлддэг. Усаар баялаг ногоо гэдэгт өргөст хэмх, улаан лооль, хулуу багтаж байна.
Уургаар баялаг бүтээгдэхүүн нь хасах температурт найрлагаа алддаг.
Мөн эм зүйч дурдахдаа Ферментжүүлсэн сүүн бүтээгдэхүүнийг хөлдөөж болдоггүй учир нь кефирийн чанар нь мууддаг гэв.
Бяслаг болон бананыг мөн хөлдөөдөггүй гэлээ.
Эх сурвалж: https://ria.ru/20221005/zamorozka-1821583927.html