Цуурхал 1: Жимс нь элсэн чихрийн эх үүсвэр
Жин хасахаар зорьж буй ихэнх хүмүүс жимсний хэрэглээгээ хязгаарладаг. Жимсийг элсэн чихрээр баялаг тул жин нэмэгдүүлдэг гэж үздэг байна. Жимсэнд байгалийн фруктоз агуулдаг нь жимсийг чихэрлэг амттай болгодог. Эсрэгээрээ хүний биед тустай бөгөөд жимс нь эрдэс, витамин, эслэгээр баялаг юм. Олон төрлийн жимс, жимсгэнэ хэрэглэх нь жинг хасах болон жингээ барихад тустай.
Цуурхал 2: Ихэнх хүмүүс нүүрс уснаас татгалздаг.
Гэвч нүүрс ус нь бие махбодыг хэвийн үйл ажиллагаатай байхад тусалдаг. Энергиэр хангаж, илүү үр бүтээлтэй ажиллахад нөлөөлдөг байна. Энэ нь эрдэс, витаминаар баялаг. Хоол зүйчид нүүрс усыг хүнснээсээ бүр мөсөн хасах нь бие махбодод хортой хэмээжээ.
Цуурхал 3: Өглөөний цайг тогтмол уух хэрэгтэй
Өглөө босонгуутаа хоолоор гэдсээ дүүргэх шаардлагагүй юм. Өдрийн цагаар хоол зооглож ч болно. Зарим хүмүүс завсарлагатай мацаг барьдаг. Тэгэхдээ өглөөний хоолыг алгасдаг.
Нөгөөтээгүүр, зарим судалгаагаар өглөөний хоол алгасах нь цасан дахь чихрийн хэмжээг ч мөн өсгөдөг гэх нь бий.
Цуурхал 4:Калоригүй хоол хүнс
Калоритой хоол хүнсийг таргалуулна гэсэн ойлголт олон хүнд бий. Гэвч огт калоригүй эсвэл бага калоритой хүнс хэрэглэх нь олон төрлийн эрүүл мэндийн асуудлыг үүсгэж байдаг. Зүрхэнд эрсдэл үүсгэнэ. Калори нь энергийн түвшнийг дээшлүүлж, гэдсийг цатгалан байлгана. Калоригүй хоолыг хэрэглэх нь өлсөх мэдрэмжийг илүү төрүүлснээр илүү их хоол идэх сэдлийг төрүүлдэг байна.
Эх сурвалж: https://indianexpress.com/article/lifestyle/food-wine/myths-balanced-diet-food-healthy-eating-nutrition-8132547/