Төрөл бүрийн жимс, хүнсний ногоо нь зохистой хооллолтын суурь болдог. Тэдгээр нь илчлэг багатай, хүний бие махбодод чухал шаардлагатай аминдэм, эрдэс бодис агуулж байдаг. Тийм учраас жимс, ногоог өдөр бүр хүнсэндээ хэрэглэж занших нь чухал.
Жимс, ногоонд агуулагддаг үл исэлдүүлэгч, бусад шим тэжээлт бодис зарим төрлийн хорт хавдрын өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх, хамгаалах ач тустай.
Гэхдээ жимс, ногоог зөв хадгалаагүйн улмаас шим тэжээл нь алдагддаг. Ногоо, цагаагаар бялхсан зуны улиралд жимс, хүнсний ногоогоо яаж зөв, амт шимттэйгээр нь хадгалах аргуудыг сонирхоцгооё.